Το νέο album των Rolling Stones είναι γεγονός! Ακούστε το Blue & Lonesome!

Η δισκογραφική επιστροφή των Rolling Stones είναι γεγονός!

Το Blues & Lonesome κυκλοφόρησε  11 χρόνια μετά τον προκάτοχό του, το  «A Bigger Bang», και 52 μετά από το ντεμπούτο τους!! 52 χρόνια καριέρας, το ξαναγράφω!!

Το Blue & Lonesome στην ουσία είναι ένα άλμπουμ επιστροφής στις ρίζες (που λέει και ο Willie Dixon) και αυτές οι ρίζες δεν είναι άλλες από τα Blues! Τα Blues που εκτός της παραδοσιακής τους πορείας στην Αμερική, εδώ και πολλά χρόνια έχουν ριζώσει και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού με κέντρο την Αγγλία!

Οι περισσότεροι Βρετανοί μουσικοί που σήμερα -όσοι ζουν- ξεπερνούν τα 70 έτη, με αυτά μεγάλωσαν, αυτά τους ενέπνευσαν για να γίνουν μουσικοί και αυτά πήραν για να τα μπολιάσουν στην δική τους εκδοχή της Rock (κι αυτή άλλωστε παιδί των Blues είναι) και το αποτέλεσμα να είναι τα περίφημα Βρετανικά (ή Λευκά) Blues με κύριους εκφραστές τους ονόματα όπως John Mayall, Alexis Corner, Eric Clapton, Jeff Beck και φυσικά τους γερόλυκους Rolling Stones που επηρεάστηκαν βαθιά από τον Muddy Waters και τα Blues του Σικάγο.

Μετά από μια μικρή ιστορική ματιά, ας πάμε στην ουσία..

Το Blue & Lonesome είναι ένα άλμπουμ με διασκευές. Τραγούδια γνωστών θρύλων των Blues όπως ο Little Walter, ο Willie Dixon και ο Howlin’ Wolf, τα οποία οι Rolling Stones αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο, πιστοί στις μουσικές τους καταβολές και με μια φρεσκάδα που μας κάνει να νομίζουμε ότι ακούμε κάποια νέα και άγνωστη Blues/Rock μπάντα!

Το άλμπουμ (που το άκουσα 2 φορές και γράφοντας το κείμενο είμαι στην τρίτη) έχει πραγματικά γεμάτο ήχο, η αισθητική του είναι όσο bluesy χρειάζεται για να τιμήσει με σεβασμό τα Blues και οι γερόλυκοι.. λες και είναι 40αρηδες στα ντουζένια τους! Ειδικά το τραγούδι Blue & Lonesome (του Little Walter) είναι απλά.. υπέροχο!! Λάτρεψα όμως και το Hate To See You Go (έχει και videoclip)!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μιας που το άλμπουμ ήδη βρίσκεται και στο Spotify..

Ας το ακούσουμε!!

Βάλτε ένα ποτήρι bourbon ή έστω, κόκκινο κρασί, και απολαύστε Blues ala Βρετανικά!

Καλή ακρόαση..

 

Τα τραγούδια ανήκουν στους:

  1. Just Your Fool – Little Walter
  2. Commit A Crime – Howlin’ Wolf
  3. Blue & Lonesome – Little Walter
  4. All Of Your Love – Magic Sam
  5. I Gotta Go – Little Walter
  6. Everybody Knows About My Good Thing – Little Johnny Taylor
  7. Ride ‘Em On Down – Eddie Taylor
  8. Hate To See You Go – Little Walter
  9. Hoo Doo Blues – Lightnin’ Slim
  10. Little Rain – Jimmy Reed
  11. Just Like I Treat You – Howlin’ Wolf
  12. I Can’t Quit You Baby – Otis Rush (το έχει γράψει ο Willie Dixon)

 

nuevo-disco-rolling-stones-blue-lonesome

 

Σχολιάστε